Här är kakan jag hade med på jobbet i fredags. Jag har fått receptet från Ingeborg. Hon hade med den till lunchen en dag, och jag visste med en gång att jag ville göra den själv och bjuda på "Marinbiodiversitet/ DNA-lab"-fredagskake!
Botten:
150 g mandler- mandlar
150 g melis- florsocker
4 eggehviter- äggvitor
Jag malde mandlarna och blandade med florsockret. Sedan vispade jag äggvitorna till marängsmet i en stålbunke. När smeten klarade "upp-och-ned-testet", bestämde jag att den var klar. Då vände jag in dem försiktigt (men kanske inte tillräckligt försiktigt?) i mandel/florsocker-blandningen. Jag gräddade bottnen i välsmord form mitt i ugnen vid 160 grader i nästan en halvtimme. Jag har sett andra oppskrifter/ recept där man gräddar den på bakpapper som man har tecknat en cirkel på. Smeten är ganska "o-rinnig", så det ska jag testa nästa gång.
Nästa dag (på jobbet, faktiskt) skar jag jordgubbar och mango i bitar, blandade och lade på mandelbottnen. Ovanpå hela härligheten bredde jag löst vispad grädde. Pyntade med några hela jordgubbar och dinosaurströssel.
Kakan blev uppäten! Men Ingeborgs var ännu godare.
Monday, May 28, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment