Monday, October 08, 2012

Vanor; bra och dåliga

Alltid fortsätta i en riktning, mot ett mål, aldrig stagnera...
Mental treningsplan for å lykkes
Skal du klare å bryte en vane, er du nødt til å gå gjennom en endringsprosess. Her er en liten sjekkliste:
1. Bli bevisst de dårlige vanene dine, som du ønsker å bli kvitt.
2. Bli bevisst hva annet vanene henger sammen med.
3. Finn ut hvilke vaner du ønsker deg i stedet.
4. Skaff den kunnskapen du trenger for å klare det. Gjelder uvanen overvekt, så skaff deg kunnskap om mat og trening. Krangler du med partneren, snakk med en parterapeut om hvordan dere kommer ut av det.
5. Hva er drivkraften din? Finn en ekte, indre motivasjon. Dette kan du skrive på en stor lapp og ha som et lysende mål på veggen.
6. Lag en plan for hvordan du konkret skal klare det, en plan som virker overkommelig. For eksempel å gå en tur hver kveld når Hotel Cæsar begynner eller kjøpe inn cashewnøtter i stedet for potetgull. Eller lytte til en sang som gjør deg glad når det er fristende å klage på andre.
7. Hold fokus i avgjørende øyeblikk. Evaluer deg selv: Hva skjedde nå? Hva gjorde jeg? Var jeg bevisst hva jeg gjorde? Kanskje du uten å tenke over det alltid kjøper en sjokolade når du fyller bensin. Dermed blir det vanskelig å gå ned i vekt. Eller kanskje du alltid tar en røyk mens du venter på bussen. La du merke til at du gjorde et valg, og at du kunne ha valgt noe annet? Velg igjen

1 comment:

Xanthoria said...

Jag valde att köpa en påse nötmix att ha på arbetet långa eftermiddagar...