RABARBRAKAKE - Bergens Filatelist-Klub Sommertur 2022
Utgangspunktet for kaken min er denne oppskriften:
https://www.ica.se/recept/rabarberkaka-713600/
Fordi jeg ikke liker å starte med å røre smør og sukker, passet den meg godt. Eggedosis er definitivt min greie!
Jeg tilpasset oppskriften etter min smak, slik:
Ingredienser:
Ekstra smør, minst 80 g smør
Brukte ferdig malt kardemomme
2 egg
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl hvetemel
1 raus ts bakepulver
Lagom mengde rabarbra (ca 4 dl)
Fremgangsmåte:
Slå på ovnen.
Pisk egg, vaniljesukker og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør forsiktig sammen til en jevn røre. Vend inn smeltet og avkjølt smør.
Ha deigen i en rund kakeform med bakepapir i bunnen eller smurt med smør/strøbrød.
Skjær rabarbra i ca 1 cm biter. Fordel bitene på kaken og strø på kardemomme. (Kan strø på perlesukker, men det gjorde jeg ikke denne gang. Kanel er også godt.)
Jeg stekte kaken på 175 °C i ca 40 min. Fordi jeg ønsket en kake som ikke er så «kladdig» som i ICA sin oppskrift! Jeg bruker kakenål for å sjekke at kaken er gjennomstekt akkurat som jeg vil ha den. Avkjøl kaken i formen.
Servering:
Gott med lättvispad grädde eller vaniljglass./ Lettpisket krem eller vaniljeis!
No comments:
Post a Comment