Wednesday, July 20, 2022

Dag fyra

 Fjärde dagen efter positiv covid19-test söndag morgon. Har inte varit så himla sjuk, men i dag känner jag en stor mental trötthet. Dessa dagar skulle ha varit helt annorlunda… Jag hade en plan för vad jag skullle göra på jobbet… Nåja, det kan jag göra nästa vecka! Om jag blir frisk…



På Flyinge-semestern åkte vi till ett ställe som heter Bränneriet och åt lunch. Där finns många mysiga saker man kan köpa och ta med hem, och mamma köpte en liten burk dillpesto. Jag hade aldrig smakat det, men det var ju såklart jättegott!  När jag kom hem till Slettebakken igen googlade jag recept. I söndags provlagade jag en egen version:

2 dl grovhackad färsk dill

1 dl god olivolja (den vi använder på sallader)

0,5 dl riven parmesan (köpte en liten bit och rev på rivjärnet)

0,5 dl pinjenötter

0,5 liten vitlöksklyfta, hackad (nästa gång provar jag utan vitlök)

Salt, peppar, rivet citronskal, lite citronsaft

Mixade allt med stavmixern, smakade av. Mums!

Jag kommer att laga den flera gånger. Ändringar; ingen vitlök, inget citronskal, rosta pinjenötterna eller hackad skållad mandel. Även om inga recept jag har sett använder syra, så tyckte jag det var gott med citronsaft. Dag två piffade jag upp peston med lite vitvinsvinäger.

Mina google-anteckningar:



No comments: