Elmas chokladkaka (mjuk kaka):
2 ägg
3 dl socker
2 ägg
3 dl socker
1 hg smör
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl mjölk
3/4 dl vatten
2 msk kakao
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 ˚C.
Ägg och socker vispas vitt och det smälta smöret röres i.
Vattnet kokas upp, kakao, vaniljsocker och mjölk iblandas varefter allt blandas i äggsmeten. Sist mjöl och bakpulver. Gräddas i smord och bröad kransform i 40-50 min, 175 ˚C.
Jag tar alltid lite mer kakao! Chokladsmaken utvecklas extra när man värmer kakaon, som i detta recept.
Chokladglasyr (recept från Femina):
40 g smält smör
2 1/2 msk starkt kaffe
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 - 3 dl florsocker
(Evt riven kokos till dekor)
Blanda ingredienserna, glasyren ska vara trögflytande. Häll glasyren över kakan.
Jag ersatte kaffet med lite vatten, och dekorerade med små gelé -ägg istället för kokosflingor.
Kakan blev chokladig och jättegod! Efter en natt i kylskåp blev den ännu saftigare och härlig till förmiddagskaffe!
No comments:
Post a Comment