Sunday, May 03, 2020

Söndagsmiddag

Gör såhär så blir alla glada:
Flytta in högtalaren du fick av Johan i köket och sätt igång Pontus de Wolfes Jazzagenturen (Spotify).
Ta fram alla ingredienser och be din partner att fixa lite rödvin.
Hacka lök, svamp och en liten morot. Skala en vitlöksklyfta och dela i några delar.
Skala potatis och skölj och dela upp blomkål i buketter. Jag hade två sparrisstjälkar också.

Koka potatis, sätt timern på 25 minuter.
Fräs lök, svamp och morotsslantar; lägg fräset i botten av en form/ foliepaket
Bryn lammfileerna (tillsammans med vitlök, om du vill) och lägg ovanpå.
Packa ihop och lägg in i ugnen, ca180-200 grader, ca 15 minuter. Beroende på köttets tjocklek.

Sjud blomkålen i lättsaltat vatten 5-7 minuter.
Fixa såsen i stekpannan!

Ta ut köttet och skär upp. Lägg upp på bädd av lök etc. Häll över skyn, om du inte vill använda den i såsen.

Det blev: kokt potatis, lammfile, blomkål/ sparris, sås, ättiksgurka, lingon. Och ett glas Weinert Carrascal!

Matlagning med jazz! 

No comments: